Water, verrassing en gedrag.

regenboogVerrassing: wie houdt er niet van? Hoe vaak worden we in ons dagelijkse leven eigenlijk verrast? Is een verrassing ook van invloed op ons gedrag? Of kunnen we ons gedrag wellicht verrassend maken? Kunnen we ons in het dagelijkse leven aanpassen in verrassende situaties?

Als we kijken naar het fenomeen water, bijvoorbeeld in de zee, in de sloot, de regen die op ons valt… dan verrast water ons eigenlijk steeds. Het kan tevens in verschillende vormen voorkomen: mist en nevel, stoom, water zoet en zout, regen, sneeuw en ijs. We realiseren ons wellicht niet eens dat dit steeds hetzelfde H2O is, alleen in een ander vorm.

We laten ons verrassen door water: zien we de bui aankomen of niet? En welke mooie luchten zien we als de zon en de bui ‘strijden’ om een plaats in de lucht. Dan verschijnt de regenboog in een kleurrijke vorm. En als het dan gaat regenen, wat gaan we dan doen? Gaan we ons gedrag aanpassen? Gaan we naar buiten met de paraplu, of blijven we in huis? Of…. gaan we juist naar buiten om de regen op onze huid te voelen? We kunnen ons gedrag op deze verrassing aanpassen, we hebben er invloed op! Heb je het LEF om ook eens met verrassend gedrag te oefenen…. En te ervaren dat je hier zelf invloed op kan uitoefenen? Bezoek dan onze workshop “Gun jezelf een roos!”