Sneeuw, Ongerept, Verandering

JA!!! Vanmorgen sneeuween ongerepte natuur: wit, prachtig wit van de sneeuw. Het nieuws laat ons weten dat de wegen gevaarlijk glad kunnen zijn van de sneeuw en later van de ijzel…

Maar wel een prachtig verschijnsel in de natuur: water wat in verschillende vormen zich laat zien: een terugkerende verandering. In de winter hopen we op ijs en sneeuw…., in de zomer zoeken we de verkoeling van het water bij warmte en zon.

Wat maakt toch dat we deze weersveranderingen ‘gemakkelijk’ accepteren? Is dit omdat we er toch geen invloed op uit kunnen oefenen? Als we dit vertalen naar onze dagelijkse werkzaamheden: vaak vinden we verandering dan helemaal niet leuk….. en dan moeten we ons ook nog aanpassen aan die verandering….terwijl we daar soms helemaal geen zin in hebben……

Terwijl we het allemaal wel kunnen! Kijk maar eens naar ons gedrag tijdens de sneeuw van vandaag. We passen ons aan: gaan wel of niet op de weg, we doen passende kleding en schoenen aan tegen de kou en gaan het avontuur tegemoet……

Een idee om dit in 2017 ook eens in ons werk te proberen? De verandering zien als een avontuur en ons gedrag hierin aan te passen, we kunnen het allemaal!