Passie, talent, aandacht…..

Wat is jouw passie? Wat is jouw talent?

Passie betekent : “doen wat je graag wilt “ en daaraan verbonden is je natuurlijk talent “doen waar  je goed in bent”. Passie is de drijfveer in je leven . Wanneer je gepassioneerd bezig bent vergeet je vaak de tijd, je omgeving en soms zelfs jezelf. Het geeft je energie, motivatie en plezier. Het leuke is iedereen heeft een passie en bezit meerdere talenten!! Toch is het vaak lastig om aan te geven wat nu werkelijk je passie is. Omdat je er geen tijd voor hebt, omdat je het  hebt weggestopt,  omdat je er nog niet voldoende aandacht aan hebt kunnen/willen besteden…

Houd je van muziek of vind je ontwerpen leuk, communiceer je graag of schrijf je liever teksten, dan ligt daar mogelijk je passie. Ben je graag bezig met mensen of word je vooral gelukkig  als je iets met eigen handen hebt gemaakt, dan is dat misschien je energiebron. Ben je goed in mensen bij elkaar brengen of heb je een natuurlijk talent voor het motiveren van de ander, dan zul je daar  voldoening uit putten.

Helaas zijn we vaak geneigd om vooral te kijken naar en te werken aan dat waar we (nog )niet goed in zijn. Omdat  de omgeving, de organisatie, of jij dat van jezelf  vraagt en/of verwacht. 

talent

Waarom besteden we niet meer aandacht aan onze talenten…..   doen we vooral dat waar we goed in zijn en proberen we ons daarin verder te ontpooien. Door te kijken naar je sterke punten en vooral tijd te besteden aan wat je leuk vindt en waar je goed in bent, ontstaat positieve energie, word je krachtiger, raak je meer overtuigd van je eigen mogelijkheden  en ervaar je uiteindelijk veel plezier en voldoening.