Fundament, Plezier, Verandering.

Als mens hebben we allemaal een fundament: waar komen we vandaan, waar zij we opgegroeid en welke opleiding hebben we gedaan. Dit betekent niet automatisch dat het een stevig fundament is, soms is het juist wankel en niet in evenwicht. Door bewustwording hiervan kunnen we hierin een keuze en een mogelijke verandering in brengen. Niet in het fundament zelf, wél door een eigen fundament te maken….!bloem

De scholing roots van Apo-OnzeZorg liggen in de farmacie: de apotheek. Een fundament in scholing, maar wat hebben we een verandering doorgemaakt: deze wereld staat niet stil. Van bereiden en weinig contact met patiënten, naar een verplaatsing naar de balie en veel contact met patiënten. Een verandering die bij óns veel werkplezier heeft gegeven: contacten met mensen aan de balie of de telefoon: elke keer opnieuw een uitdaging!

Echter….. geldt dit voor iedereen? En…. Heb je hierin een keuze….? Voor ons staat werkplezier hoog in het vaandel, echter dit kunnen we niet alleen. Immers, we maken deel uit van een team. Als er een stevig fundament is in het team, bijvoorbeeld d.m.v. respect, samenwerken én vertrouwen kan je toch elke dag met plezier naar je werk gaan?!

Kijk maar eens naar de foto: voorjaar in de tuin! In de natuur is het prachtig geregeld, het gaat bijna automatisch…. Groei en bloei komen jaarlijks terug! Wat kunnen wij daarvan leren: in de natuur is er tevens een fundament aanwezig en de seizoenen van verandering…. Maar ook: keer op keer met plezier groeien en bloeien. Dit wensen wij alle apotheekteams toe!! Groei en bloei samen!