Proces, afronden, plintjes….

Hoe vaak zien we het niet? In elk proces is er een start, een doorlooptijd en een afronding. De start is vaak leuk! Je start met een verandering, er komt beweging.. Of dit nu op je werk is, bij het thuis klussen of bij een hobby…, dat maakt eigenlijk niet uit. Je krijgt er energie van: je hebt zin om te starten… want je bent  benieuwd naar het eindresultaat. Dan komt de volgende fase van het proces: doorgaan en continueren. Als het leuk is om te doen is dit een boeiende fase. Boeiend omdat je letterlijk groei ziet: op je werk, je klus of je hobby. De groei maakt dat we resultaat zien: we maken letterlijk meters in het proces. Bijvoorbeeld in je werk: het proces is bijna klaar….. Of bij het thuis klussen: bijna is je verbouwing klaar….

Vaak slaat dan de vermoeidheid toe: je  bent al zolang extra aan het werken, of je klust al zolang… wanneer is het echt AF??!!

Een metafoor hiervoor kan zijn: plintjes leggen…. Wie herkent dit niet: bij het leggen van een vloer? De vloer zelf: resultaat, letterlijk meters maken!

 zee

Maar dan….: de plinten.., pietje precies werk, dit kost veel tijd en het wordt “gemakkelijk” aan de kant gezet. Want: opnieuw moet er tijd en energie in gestoken worden. En… hebben we die energie nog?

Dé tip hiervoor bestaat niet, wellicht helpt deze: maak ook hier tijd voor vrij, realiseer je dat dit de kers op de taart is voor het uiteindelijke resultaat!!

Kortom: plan deze werkzaamheden in, geniet tussentijds van de gemaakte meters en ga voor het eindresultaat!!!!!

En bedenk: elk gemaakt proces verdiend onderhoud! Of het nu een werkproces is…. Of een gelegde vloer: onderhoud is nodig!

Voor nu: fijne zomerperiode,

Hartelijke groet, Maria en Jetske