Passie & Plezier: Roos van Leary®

Website Schakel groen2bBinnen communicatie zijn er altijd twee partijen: de zender en de ontvanger. Beide hebben invloed op de loop van het gesprek. De Roos van Leary® is er vooral op het in beeld brengen van het effect van communicatie en welk gedrag de ander vertoont. Uiteraard kan gedrag per situatie verschillen en hangt het mede af wat je in het gesprek wilt bereiken.

M.a.w. de Roos van Leary® is een prachtig en gemakkelijk toepasbaar instrument welke inzicht geeft wat er gebeurd aan actie > reactie in een gesprek. En….: welke invloed je daar zelf op hebt! Wie herinnert zich niet een moment waarin je achteraf dacht: “dit had ik anders moeten doen of zeggen”?

Wil je hier meer van weten? Door het volgen van onze workshop “Gun jezelf een Roos” maak je kennis met de theorie van de Roos van Leary: de landkaart van gedragsmogelijkheden.

 
Wat is er nu zo leuk aan de roos van Leary®? Die laat zien dat de manier waarop mensen reageren vaak voorspelbaar is. Bepaald gedrag roept een bepaalde reactie op. Dit laat zien dat de manier waarop mensen reageren in veel gevallen te voorspellen is en dat dit gedrag door jou te beïnvloeden is. De Roos van Leary® geeft inzicht om bewust keuzes te maken in actie > reactie.
Kortom het is een handig hulpmiddel bij alle soorten van communicatie: op je werk en in je privéleven. De Roos van Leary® helpt bij het herkennen van bepaalde gedragspatronen en hoe je zelf kan bijdragen aan het verbeteren hierin in de eigen actie > reactie.
In onze workshop “Gun jezelf een Roos” maken we gebruik van het vloerkleed van de Roos van Leary®. Hierin staan de gedrag typeringen die we allemaal bezitten op een zogenaamde landkaart. We oefenen met elkaar deze verschillende typeringen en ervaren welke invloed dit heeft op jou eigen gedrag.
Kortom: een workshop die inzicht geeft in menselijk gedrag in verschillende situaties! En waarin spelenderwijs geoefend wordt op basis van eigen of ingebrachte situaties. Je leert hoe je kan bijdragen aan het verbeteren van communicatie: actie > reactie.
Toon LEF en doe mee…….