Het vogelleven in coronatijd….

Zoals voor velen met mij, stond mijn werk op 9 maart ineens stil. BOEM!!

Er volgde een week van enthousiast opruimen en schoonmaken, want ja ik had ineens alle tijd. Echter  toen  het besef kwam,  dat deze vrije tijd niet voor even was, maar veel langer zou gaan duren…. Ja toen  liep ik wel even met mijn ziel onder de arm en met een ontheemd gevoel  rond, zoekend naar een andere/nieuwe weg.  Maar hoe, en wat….

De dagelijkse ochtendwandeling in het bos zorgde tenminste voor  wat afleiding en gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Daardoor zaten we steeds vaker buiten en werd onze tuin de “place to be”. We beseften welk geluk we hadden om een tuin te  hebben, vooral in deze coronatijd.

Duiven

We waren verrast te zien hoeveel vogels onze tuin dagelijks bezoeken en wat er allemaal gebeurde. Ik voelde  de behoefte om wat ik zag op te schrijven en soms foto’s te maken .  En zo  kon het gebeuren dat ik dagelijks begon te schrijven en mijn camera altijd standby op de tafel lag. Een geheel nieuwe hobby was geboren.

Het belangrijkste deel van onze tuin is een klein waterpoeltje met stilstaand water. Deze plek heeft voor de vogels een grote aantrekkingskracht. Met name de  merels, maar ook de mussen en kool en pimpelmees zien we regelmatig badderen. En de tortelduif komt geregeld langs voor een slokje. Altijd met z’n tweetjes. Of ze vliegen naar onze pergola  waar ze even heel intiem  zijn met elkaar om daarna alle tijd te nemen om zich heerlijk op te doffen. De veertjes dwarrelen  letterlijk naar beneden, die  door de musjes in de vlucht weer worden opgepikt en meegenomen naar hun te bouwen nestje. En als klap op de vuurpijl  is een stel boomklevers, een van de vogelhuisjes  gaan bewonen.   Het mannetje metselde er vrolijk op los en het vrouwtje heeft haar eitjes gelegd in het mooi gemaakte huisje.  Toen de  eitjes waren uitgebroed, werd het voor beide ouders hard werken, om de kroost van eten te voorzien.  Het uitvliegen van de jongen was uiteindelijk een hele belevenis.

Gedurende een aantal weken is ons leven in de ban geweest van dit mooie  gezinnetje en al  het andere vogelleven, wat zich heeft afgespeeld in onze tuin.

Zo heeft coronatijd mij weer een nieuwe impuls gegeven, bewust genieten van al het mooie van de natuur en  schrijven…….