Beperking, flexibiliteit, vakantie.

Zomervakantie 2020:

Vaak maken we (ver) van tevoren vakantie plannen. Wat gaan we doen: kamperen, weg met de camper, vliegen of een verre reis maken? Dan boeken we vaak bijtijds, we zijn er dan zeker van dat onze vakantie geboekt is. Hierin houden we blijkbaar graag zelf regie in. En dan maart 2020: Nederland en andere landen in de Lock Down….

We krijgen beperkingen opgelegd en onze wereld veranderd. We moeten (veel) thuiswerken of onze werkwijze op de werkvloer wijzigt: anderhalve meter afstand is het nieuwe nu. We wachten de persberichten af en realiseren ons allen dat de hele wereldbevolking met het COVID 19 virus in aanraking komt, er mensen ziek worden en kunnen overlijden.

Onze wereld is veel in het “hier en nu”, plannen wordt lastiger en hoe komt het met onze vakantieplannen? En, minstens zo belangrijk, HOE ervaren we dit proces persoonlijk …., maken we tijd voor reflectie….?

En toch:  op enig moment treedt de flexibiliteit in. We kijken minder naar de beperkingen en gaan zoeken wat wel kan. Niet met de camper of vliegtuig naar het buitenland > nee, we boeken een huisjes/ camping in Nederland. We laten de controle meer los en kijken naar mogelijkheden: vakantie houden, verbouwen,         nieuwe meubels, de tuin opknappen of nog wat anders. Balans zoeken en vinden tussen thuis basis, thuis werken en mogelijk het gezin, hoe doen we dit in de zomervakantie?

Kortom van onzekerheid tijdens de start en in het verloop van de COVID 19 uitbraak, opnieuw zoeken naar eigen regie: wat kunnen we wel!

We wensen jullie een fijne zomerperiode toe, waar je ook bent of verblijft en vooral veel Gezondheid. Geniet van je vakantie….!!                    

fiets

 Dit   is het vervoermiddel wat wij deze zomer veel gebruiken en (opnieuw) delen van het mooie Nederland ontdekken…..